Botanische woonstijl!

Zo leuk dat de botanische woonstijl weer helemaal terug is, want ik ben gek op de botanische woontrend. Doorleefde materialen, lichte vloeren van hout, veel planten. Een rustige uitstraling met groen als basis.. Het kan niet beter wat mij betreft. Heerlijk fris en nog hip ook. Botanisch betekent dan ook: alles wat te maken heeft met plantenkunde. Nou, daar kan ik wel wat mee! Groen, groen, groenst.

Het zal je niet zijn ontgaan, planten zijn niet meer weg te denken uit je interieur. Planten maken je huis zo gezellig. Al dat groen kan dan ook niet ontbreken als je houdt van een botanisch interieur. Dat een kamerplant zuurstof in je huis zuivert, is handig meegenomen. Volgens onderzoekers word je ook gelukkig van planten in huis. Cool toch?

Wat maakt een botanische woonstijl?
Het zijn niet alleen de planten die het een botanisch interieur maken, maar ook schilderijen, behang, kussens en woonaccessoires met botanische of groene en bruine prints geven het huis een deze uitstraling. Je haalt als het ware de natuur weer in huis. Natuurprints, behang, planten, gedroogde bloemen, ingelijste insecten.. En het allerleukste: rotan!

De botanische woonstijl kun je eindeloos combineren en je kunt het ook met elke ander woonstijl combineren. De trend maakt het interieur fris, gezellig en vrolijk. De botanische woonstijl hoeft ook zeker niet duur te zijn. Onder andere Leenbakker, Xenos, Kwantum, H&M en ZARA wonen hebben hele leuke accessoires en decoratie te koop wat je huis tot een paleis kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Wonen

Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy. Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel […]

Read More
Wonen

Beddenspeciaalzaak, waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare beddenspeciaalzaak zijn er veel winkels waar je uit kunt kiezen. Een bed is een belangrijke investering voor jouw gezondheid. Een goede slaap bevordert immers de kwaliteit van het leven. Het tegendeel is ook waar: een slechte nachtrust zorg ervoor dat je minder energie hebt voor een productieve […]

Read More
Wonen

Zorgeloze zomers met kunstgras!

Vond u het de afgelopen jaren met die hete zomers ook zo lastig om uw gazon mooi te houden? Moest u dagelijks uw gazon besproeien om de grasmat fris en groen te houden? Dit jaar hoeft u geen enkele zorg meer om uw grasmat te hebben als u kiest voor kunstgras van TopKunstgras in het […]

Read More