Woonkamer afscheiden met een bank!

Veel mensen zijn geneigd om de bank tegen de muur te zetten. Makkelijk, want zo hoef je je niet druk te maken over de opvulling achter de bank. Maar wat er dan vaak gebeurd, is dat de ruimte tussen de bank en de tv (of dressoir, kast of open haard) vaak erg groot wordt. En dan lijkt de sfeer ver te zoeken. In dit blog delen we een paar toffe woningen waarbij de bank als roomdevider is gebruikt!

Bank: meer dan alleen een zitplek
Het grote voordeel aan een bank midden in de ruimte plaatsen is dat er zo verschillende ruimtes in een ruimte ontstaan. Zo zie je op onderstaande foto’s dat er aan de achterzijde van de bank nog voldoende loopruimte is. Door de bank dichter bij de tv, open haard of andere zitplaatsen te zetten, creëer je ook nog eens meer sfeer in huis. Een echte win-winsituatie!

Is je woonkamer te smal? Met een hoekbank kan je je zithoek toch een beetje afscheiden van de eethoek. Zo kan je je bank wel tegen de muur zetten, maar creëer je toch het effect van twee aparte ruimtes!

Fouten bij het plaatsen van een bank
Van fouten kan je leren. Daarom hebben wij de meest gemaakte fouten bij het plaatsen van een bank in het midden van de ruimte op een rijtje gezet:

Een bank zonder pootjes.. Een bank in het midden van een ruimte moet juist voor een luchtiger geheel zorgen. Een bank op pootjes zorgt voor een luchtig geheel. Zodra de bank ‘plat’ op de vloer staat, zorgt het juist voor een zware uitstraling, waardoor de ruimte optisch kleiner zal ogen.
Te weinig ruimte voor of achter de bank. Zorg dat de ruimte in balans blijft. Een bank die maar net iets van de muur afstaat? Zet ‘m dan maar gewoon tegen de muur aan. En heb je je bril niet meer nodig bij het lezen van de ondertiteling van je favoriete serie? Dan is het misschien handig om wat meer ruimte tussen je bank en tv te creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Wonen

Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy. Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel […]

Read More
Wonen

Beddenspeciaalzaak, waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare beddenspeciaalzaak zijn er veel winkels waar je uit kunt kiezen. Een bed is een belangrijke investering voor jouw gezondheid. Een goede slaap bevordert immers de kwaliteit van het leven. Het tegendeel is ook waar: een slechte nachtrust zorg ervoor dat je minder energie hebt voor een productieve […]

Read More
Wonen

Zorgeloze zomers met kunstgras!

Vond u het de afgelopen jaren met die hete zomers ook zo lastig om uw gazon mooi te houden? Moest u dagelijks uw gazon besproeien om de grasmat fris en groen te houden? Dit jaar hoeft u geen enkele zorg meer om uw grasmat te hebben als u kiest voor kunstgras van TopKunstgras in het […]

Read More