Een houten vloer aanleggen

Heb je wel eens het idee dat er iets mist in je kamer? Iets wat het meer karakter geeft, of wat warmte? Misschien is een houten dan iets voor jou. Een houten vloer geeft warmte en karakter aan een kamer, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten voor jou alles op een rijtje.

Voor welk hout ga jij?
Er zijn vele verschillende soorten hout. Het is dus belangrijk dat je goed uitzoekt welk houtsoort je op je vloer wilt leggen. Ga je voor parket of juist een massieve houten vloer? Kijk niet alleen naar de kleur maar ook naar de uitstraling en het meest belangrijkste, kijk naar wat er het beste bij de kamer en het huis past. Een houten vloer is altijd mooi, maar als het niet goed past bij de indeling van de kamer haal je er niet het maximale uit.

Als je een mooie vloer heb gekozen, zorg er dan voor dat je je houten vloer op tijd besteld! Je moet de planken eerst aan het klimaat in de ruimte laten wennen voordat je ze plaatst. Leg de houten planken 48 uur voor het leggen neer in de ruimte. Tijdens het wennen kan het hout namelijk nog iets gaan werken, en je wilt niet dat de vloer pas gaat werken als het al gelegd is.

Zelf houten vloer leggen
Als je van plan bent om de vloer zelf te leggen dan zijn er een paar dingen doe je moet weten. Een houten vloer leggen is namelijk moeilijker dan een laminaat leggen. Bij laminaat hoef je alleen maar aan elkaar te klikken, bij een houten vloer gaat er iets meer voorbereiding aan vooraf. Tip: Maak van tevoren een plattegrond van de kamer en bereken het aantal banen. Controleer of de vloer goed droog is, zeker als je de vloer aanlegt in een nieuw huis.

Inspiratie voor houten vloeren
Nu je weet wat voor houten vloer je kan nemen en je enkele tips hebt gekregen hoe je zo’n moet leggen is er nog maar één vraag. Hoe stem je de kamer af op jouw vloer en andersom. Er zijn heel veel leuke dingen die je kan doen met een kamer waarin een houten vloer ligt. Kijk goed naar wat voor hout je hebt. Heb je een lichtere kleur gekozen? Dit past goed bij een kamer met lievere kleuren en veel licht. Heb je een massieve houten vloer?

Nieuws

How to: donkere kleuren toepassen

Onlangs hielden we een poll op onze Facebookpagina en daar kwam uit dat verrassend veel mensen voor een slaapkamer met donkere kleuren zou kiezen als ze de keuze hadden. Daar moeten we wat mee doen, dachten we. Veel mensen vinden het echter best spannend om donkere kleuren te combineren. Daarom hebben wij een aantal tips […]

Read More
Nieuws

Trend du moment: lambrisering

De kans is groot dat je deze trend al hebt opgemerkt op Instagram of Pinterest. Niet zo gek ook, want met deze woontrend voeg je direct kleur én sfeer toe aan je interieur. In dit blog delen we alles over verschillende soorten lambrisering en hoe je deze woontrend zelf ook kan toepassen! Lambrisering, wat?! Nu […]

Read More