Alles over de visgraatvloer

Niets is zo bepalend in huis als de basis. En daarmee bedoelen we dan ook eigenlijk direct de vloer. Is de kleur van je vloer te warm, dan ben je vrijwel verplicht om je gewenste interieur daarop aan te passen. Een vloer is daarom echt bepalend. Als je toch een nieuwe vloer uit moet kiezen, komt dit artikel als geroepen. We geven namelijk wat extra aandacht aan de trend van het moment: de visgraatvloer!

De visgraatvloer: trendy en luxe
Als er één vloer is die mijn hart heeft gestolen, is het de visgraatvloer wel. Deze speelse en stijlvolle vloer geeft direct een luxe uitstraling aan het interieur. Het laat de kamer ruimer ogen (afhankelijk van de breedte van het laminaat) en staat mooi bij elke woonstijl.

Industriële sfeer
Ik vind een visgraat vooral mooi in een industrieel interieur. Misschien ook omdat een visgraatvloer negen van de tien keer van écht hout gemaakt is (je hebt namelijk ook PVC visgraatvloeren). Door een natuurlijk materiaal te combineren met zo iets stoers als staal – of een toffe stalen deur of wand – creëer je echt een gaaf contrast.

Een visgraatvloer is trouwens echt perfect als je niet houdt van al te veel kleur op de muur. Deze vloer past namelijk erg goed bij witte muren, omdat de vloer van zichzelf al wat aandacht opeist. Combineer vervolgens met wat zwarte meubels en accessoires en je interieur is eigenlijk al compleet.

Echt hout of toch pvc visgraatvloer?
Maar dan komt natuurlijk de hamvraag: ga je voor een échte visgraatvloer of ga je voor een pvc vloer met opdruk? Als je het budget hebt, zou ik 100% voor een houten vloer gaan. Het is echt een investering. Ga je net samenwonen of geef je je geld liever uit aan een vakantie (ook logisch), dan is een pvc vloer perfect. In die vloer is dan al een visgraatprint verwerkt. Bijkomend voordeel: PVC vloeren zijn ont-zet-tend makkelijk schoon te maken. Ideaal!

In onze vorige woning hadden wij een pvc vloer. Voornamelijk omdat we niet van plan waren nog heel lang in die woning te blijven wonen. Nu hebben we een echte visgraatvloer en je merkt toch wel dat dat net iets luxer oogt en aanvoelt. Ik kan alleen niet in jouw portemonnee kijken, dus de keuze laat ik toch echt aan jou over.

Tips

Snel meer kleur en sfeer in je interieur

Als je naar buiten kijkt, word je niet bepaald vrolijk. Grauw, wolken, regen (en sneeuw, als we het weerbericht moeten gaan geloven?!).. Daarom mogen we binnen echt wel wat meer sfeer en kleur toevoegen. Wij laten je zien hoe je met een paar kleine aanpassingen direct meer sfeer, kleur, warmte én contrast kan toevoegen! Accessoires: […]

Read More
Tips

De halterstang 30mm

Een halterstang wordt ook wel een barbell genoemd in het Engels. Dit is eigenlijk onmisbaar trainingsmateriaal. Want een squat, deadlift of een bench press, bij enorm veel oefeningen zal je gebruik moeten maken van een halterstang 30mm tijdens het fitnessen. Tijdens krachttrainingen kun je aan deze stang gewichten bevestigen. Hierbij heb je de keuze uit […]

Read More
Tips

Zo richt je een open kast stijlvol in

Een buffetkast, een kast gemaakt van toffe kratten of een minimalistische kast met slechts wat planken: de open kast is hip! Er is echter een klein probleempje.. Een open kast kan er al snel rommelig uitzien. We know the struggle en daarom hebben we wat tips verzamelt zodat jij niet de fout in hoeft te […]

Read More