Trend du moment: lambrisering

De kans is groot dat je deze trend al hebt opgemerkt op Instagram of Pinterest. Niet zo gek ook, want met deze woontrend voeg je direct kleur én sfeer toe aan je interieur. In dit blog delen we alles over verschillende soorten lambrisering en hoe je deze woontrend zelf ook kan toepassen!

Lambrisering, wat?!
Nu denk je misschien: wat moet lambrisering voorstellen. Zoals je het al op de bovenste afbeelding kan zien, is een lambrisering een kleurvlak dat je op de muur aanbrengt. Op de helft van de muur, een kwart of toch iets daar tussenin? Met een lambrisering ben je vrij om te bepalen hoe hoog (of laag) je ‘m plaatst.

Een lambrisering is de perfecte manier om direct kleur toe te voegen aan je interieur. Aangezien wij Nederlanders kampioen zijn in het hebben van witte muren, komt deze trend als geroepen.

Hoe kies ik de juiste kleur voor mijn lambrisering?
Het kiezen van de kleur is nog wel even een dingetje. Want welke kleur zorgt voor een mooie balans én voegt sfeer toe? Ik raad je aan om eens goed te kijken naar je huidige interieur. Welke kleuren komen daar nu al in terug? Maak een kleurenpalet, zodat je een overzicht krijgt. Kijk vervolgens naar een kleur die je al veel gebruikt of kies een kleur die goed bij de huidige kleuren in je interieur past.

Werk je veel met beachy kleuren en materialen? Dan is lichtblauw een mooie kleur om mee te werken! Ben je dol op het industriële interieur? Dan is een grijs- of groentint een goede tip.

Lambrisering in huis: zo ‘style’ je die
Een lambrisering alleen voegt niet direct sfeer toe. Een ‘kale’ lambrisering (gewoon een simpel kleurvlak) zorgt niet direct voor het gewenste effect. Het is daarom goed om te kijken naar accessoires die de twee kleurvlakken met elkaar verbindt. Spiegels zijn aan te raden, zoals je op de foto hierboven ziet. Maar lijstjes, lampen en zelfs leuke wandmeubels zorgen ervoor dat je deze kleuren mooi kan inblenden in je interieur. Op onderstaande foto zie je hoe je eenvoudig dat eigenlijk is!

Nieuws

How to: donkere kleuren toepassen

Onlangs hielden we een poll op onze Facebookpagina en daar kwam uit dat verrassend veel mensen voor een slaapkamer met donkere kleuren zou kiezen als ze de keuze hadden. Daar moeten we wat mee doen, dachten we. Veel mensen vinden het echter best spannend om donkere kleuren te combineren. Daarom hebben wij een aantal tips […]

Read More
Nieuws

Een houten vloer aanleggen

Heb je wel eens het idee dat er iets mist in je kamer? Iets wat het meer karakter geeft, of wat warmte? Misschien is een houten dan iets voor jou. Een houten vloer geeft warmte en karakter aan een kamer, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten voor jou alles op een rijtje. Voor […]

Read More