Wooninspiratie: zwart wit interieur

“Denk niet zo zwart wit”. Toch wordt het zwart wit interieur steeds populairder. Het is minimalistisch, heeft wat weg van het industriële interieur én het Scandinavische interieur en is daarom niet meer weg te denken. In dit blog delen we een aantal inspiratietips om zelf ook aan de slag te gaan met deze woontrend.

50 shades of black & white
Als je een interieur met alleen zwarte en witte meubels en accessoires hebt, snap je vast wel dat het niet direct heel sfeervol is. Daarom is het goed om te werken met verschillende soorten materialen. Wil je een zwarte leren bank? Dan zijn een vloerkleed en een aantal kussens op de bank leuke tegenhangers. Het is belangrijk dat je met meerdere materialen werkt, omdat het anders al snel te vlak kan worden. En geloof me, dat gaat best snel bij een zwart wit interieur.

“Kleur” op de muur
Een kale witte muur of een kale zwarte muur zijn niet per direct sfeervol. Gelukkig is de lambrisering weer terug van weggeweest. Hierbij verf je de ene helft (boven of onder) van de muur in de ene kleur en de andere helft in een andere kleur. Zwart en wit, dus.

Alleen maar zwart en wit?
Zoals je op de bovenste foto kan zien, is het echt niet alleen zwart en wit dat wordt toegepast in het interieur. Ook grijstinten, vergrijsde groentinten en hout zijn mooie kleuren om mee te werken. Zorg dat deze ‘bijkomende’ kleuren niet teveel aandacht opvragen, want je wil het contrast tussen zwart en wit zo groot mogelijk houden.

Accessoires voor in huis
Als je eenmaal de bank, stoelen, salontafel, eettafel en dergelijke hebt gekocht, komt de volgende klus: accessoires uitkiezen. Want dat is dé manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan het interieur. Heb je een favoriete foto van jou en je partner of je gezin? Inlijsten! En heb je een quote die voor jou heel bijzonder is of die je laat lachen? Ook die verdiend een mooi plekje aan de muur.

Daarnaast vertelden we je in het blog over luxe items in het interieur al dat geurkaarsen erg goed werken. Zoek daarom wat mooie geurkaarsen in een witte of zwarte pot (hi Diptique kaarsen!) en zet die neer in je huis. En met wat groen, leuke kussentjes, een rieten mand voor je woonmagazines en een mooie sfeerlampen komt dat zwart wit interieur helemaal goed. Zorg je trouwens wel voor voldoende licht in huis? Omdat een zwart wit interieur al snel donker kan worden, is natuurlijk licht erg belangrijk. Gooi die rolgordijnen open, schuif je lamellen aan de kant en geniet van het licht van buiten!

Interieur

Blue Monday? Inspiratie voor een blauw interieur!

lue Monday zou de meest depressieve (maan)dag van het jaar zijn. Nou, niet voor ons! Stiekem is blauw mijn favoriete kleur in het interieur. Het geeft rust, is stoer, biedt contrast en ziet er ook nog eens luxe uit! Tijd voor wat inspiratie. I’m blue, dabadee dabadaa.. Inspiratie voor een blauw interieur Het fijne aan […]

Read More
Interieur

Rietmattenspecialist

Op zoek naar rieten matten die je in je tuin kunt zetten of op het balkon? Bij de Rietmattenspecialist hebben ze de beste rietmatten. Zoek je een rieten mat die je als tuinafscheiding kunt gebruiken of ter decoratie in je tuin of balkon? Een rieten mat is op verschillende manieren te gebruiken. Een rieten mat […]

Read More
Interieur

Je huis klaarmaken voor de herfst!

De herfst is just around the corner. Misschien heb je het al gemerkt aan de dalende temperaturen of de bladeren die van de bomen vallen. Herfst betekent gezelligheid, warmte en sfeer. Tijd dus om je interieur klaar te maken voor de herfst. Hier wat inspiratie en tips om jou daar een handje bij te helpen! […]

Read More