De halterstang 30mm

Een halterstang wordt ook wel een barbell genoemd in het Engels. Dit is eigenlijk onmisbaar trainingsmateriaal. Want een squat, deadlift of een bench press, bij enorm veel oefeningen zal je gebruik moeten maken van een halterstang 30mm tijdens het fitnessen.

Tijdens krachttrainingen kun je aan deze stang gewichten bevestigen. Hierbij heb je de keuze uit een halterstang 30mm of een halterstang 50mm, ook wel de Olympische halterstangen genoemd. Voor een fitness ruimte thuis is de halterstang met 30mm vaak goed geschikt!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een halterstang?

Bij de aanschaf van een halterstang moet je goed kijken naar de diameter. De diameter van de stang moet namelijk overeen komen met de schrijven die jij hier op wilt gaan bevestigen. Een halterstang 30mm wordt vaak gebruikt voor de gewichten van 10 kilo per schijf. Een halterstang 50mm wordt bijvoorbeeld gebruikt voor hele zware halters van 25 kilogram per schijf.

Een ander aspect waar je naar moet kijken is of de halterstang groot genoeg is om bij de halterbank te passen. Daarbij moet je met de lengte ook rekening houden met de ruimte waarin jij deze wilt gaan gebruiken.

Koop bij de aanschaf van een halterstang 30mm ook altijd een goede sluiter set, dit zal er voor zorgen dat de schijven die jij bevestigd op de stang er niet van af kunnen vallen tijdens het trainen.

Online bij Gorilla Sports vind jij een ruim assortiment aan halterstangen voor jouw thuisgym!

Tips

Snel meer kleur en sfeer in je interieur

Als je naar buiten kijkt, word je niet bepaald vrolijk. Grauw, wolken, regen (en sneeuw, als we het weerbericht moeten gaan geloven?!).. Daarom mogen we binnen echt wel wat meer sfeer en kleur toevoegen. Wij laten je zien hoe je met een paar kleine aanpassingen direct meer sfeer, kleur, warmte én contrast kan toevoegen! Accessoires: […]

Read More
Tips

Alles over de visgraatvloer

Niets is zo bepalend in huis als de basis. En daarmee bedoelen we dan ook eigenlijk direct de vloer. Is de kleur van je vloer te warm, dan ben je vrijwel verplicht om je gewenste interieur daarop aan te passen. Een vloer is daarom echt bepalend. Als je toch een nieuwe vloer uit moet kiezen, […]

Read More
Tips

Zo richt je een open kast stijlvol in

Een buffetkast, een kast gemaakt van toffe kratten of een minimalistische kast met slechts wat planken: de open kast is hip! Er is echter een klein probleempje.. Een open kast kan er al snel rommelig uitzien. We know the struggle en daarom hebben we wat tips verzamelt zodat jij niet de fout in hoeft te […]

Read More