Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy.

Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel degelijk verschillen. Zo is de gewone klimop vaak een plant met een kleiner blad, daarom wordt de helix hedera ook wel een kleinbladige klimop genoemd.

Als je een haag maakt van de gewone klimop, dan oogt deze sierlijker dan een Ierse haag. Deze bladeren zijn ook donkerder dan de bladeren van de Hedera Hibernica. Tijdens strenge winters behoudt een Helix Hedera zijn bladeren, dit kan bij de Hedera Hibernica tijdens de winter wel anders zijn.

Een Helix Hedera heeft een wat steviger wortelstelsel dan de Ierse klimop, dit maakt dat je hem minder snel hoeft te bemesten. Daarbij is de Hedera Helix minder gevoelig voor ziektes en plagen.

De Helix Hedera is een populaire soort, maar dat betekent niet dat je deze kunt planten waar je maar wilt. Deze klimop heeft wel wat specifiekere eisen waar hij aan moet voldoen. Wel biedt deze plant jouw tuin het hele jaar door een mooie beschutte plek waarin je kan genieten.

In welke tuin je de klimop ook wilt plaatsen, deze is eenvoudig terug te snoeien dus als die te groot wordt voor een kleinere tuin kun je dit gemakkelijk veranderen. Online bij Haagplanten Heijnen kun jij kijken voor een mooie klimop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wonen

Buxushagen

Buxushagen zijn ideaal als je 365 dagen lang een groene haag wilt. Ondanks de buxusmot, de buxusrups en de buxusfungi is het is een zeer gewilde haagplant. Dus buxus is verbonden met prachtige, groene en stijlvolle tuinen bij paleizen en kastelen, maar het is ook een mooie toevoeging aan je tuin of bedrijfspand. Deze haagsoort […]

Read More
Wonen

Botanische woonstijl!

Zo leuk dat de botanische woonstijl weer helemaal terug is, want ik ben gek op de botanische woontrend. Doorleefde materialen, lichte vloeren van hout, veel planten. Een rustige uitstraling met groen als basis.. Het kan niet beter wat mij betreft. Heerlijk fris en nog hip ook. Botanisch betekent dan ook: alles wat te maken heeft […]

Read More
Wonen

Woonkamer afscheiden met een bank!

Veel mensen zijn geneigd om de bank tegen de muur te zetten. Makkelijk, want zo hoef je je niet druk te maken over de opvulling achter de bank. Maar wat er dan vaak gebeurd, is dat de ruimte tussen de bank en de tv (of dressoir, kast of open haard) vaak erg groot wordt. En […]

Read More