Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy.

Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel degelijk verschillen. Zo is de gewone klimop vaak een plant met een kleiner blad, daarom wordt de helix hedera ook wel een kleinbladige klimop genoemd.

Als je een haag maakt van de gewone klimop, dan oogt deze sierlijker dan een Ierse haag. Deze bladeren zijn ook donkerder dan de bladeren van de Hedera Hibernica. Tijdens strenge winters behoudt een Helix Hedera zijn bladeren, dit kan bij de Hedera Hibernica tijdens de winter wel anders zijn.

Een Helix Hedera heeft een wat steviger wortelstelsel dan de Ierse klimop, dit maakt dat je hem minder snel hoeft te bemesten. Daarbij is de Hedera Helix minder gevoelig voor ziektes en plagen.

De Helix Hedera is een populaire soort, maar dat betekent niet dat je deze kunt planten waar je maar wilt. Deze klimop heeft wel wat specifiekere eisen waar hij aan moet voldoen. Wel biedt deze plant jouw tuin het hele jaar door een mooie beschutte plek waarin je kan genieten.

In welke tuin je de klimop ook wilt plaatsen, deze is eenvoudig terug te snoeien dus als die te groot wordt voor een kleinere tuin kun je dit gemakkelijk veranderen. Online bij Haagplanten Heijnen kun jij kijken voor een mooie klimop.

Wonen

Voeg stijl toe aan je slaapkamer met industriële hanglampen

Een slaapkamer is een plek waar we tot rust komen en ontspannen. Het is daarom belangrijk dat de inrichting van deze ruimte ons helpt om ons te ontspannen en ons op ons gemak te voelen. Het kiezen van de juiste verlichting kan hierbij helpen. Industriële hanglampen zijn een goede keuze om stijl toe te voegen […]

Read More
Wonen

Dubbel glas en een glazen douchedeur voor een stralende badkamer

Een badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis en wordt vaak gezien als een oase van rust. Het is daarom belangrijk om te investeren in de uitstraling en kwaliteit van deze ruimte. Dubbel glas en een glazen douchedeur zijn twee elementen die de uitstraling en functionaliteit van een badkamer kunnen verbeteren. In dit […]

Read More
Wonen

Waarom de buitenmeubelen van 4 seasons outdoor echt de moeite waard zijn

In deze tijd waarin iedereen het liefst thuis wil genieten van ontspanning en luxe, is 4 Seasons Outdoor je perfecte partner. Met hun buitenmeubelen slaag je erin om een stijlvolle en comfortabele buitenruimte te creëren die zelfs in de meest extreme weersomstandigheden duurzaam blijft. In dit artikel zullen we eens kijken waarom de buitenmeubelen van […]

Read More