Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy.

Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel degelijk verschillen. Zo is de gewone klimop vaak een plant met een kleiner blad, daarom wordt de helix hedera ook wel een kleinbladige klimop genoemd.

Als je een haag maakt van de gewone klimop, dan oogt deze sierlijker dan een Ierse haag. Deze bladeren zijn ook donkerder dan de bladeren van de Hedera Hibernica. Tijdens strenge winters behoudt een Helix Hedera zijn bladeren, dit kan bij de Hedera Hibernica tijdens de winter wel anders zijn.

Een Helix Hedera heeft een wat steviger wortelstelsel dan de Ierse klimop, dit maakt dat je hem minder snel hoeft te bemesten. Daarbij is de Hedera Helix minder gevoelig voor ziektes en plagen.

De Helix Hedera is een populaire soort, maar dat betekent niet dat je deze kunt planten waar je maar wilt. Deze klimop heeft wel wat specifiekere eisen waar hij aan moet voldoen. Wel biedt deze plant jouw tuin het hele jaar door een mooie beschutte plek waarin je kan genieten.

In welke tuin je de klimop ook wilt plaatsen, deze is eenvoudig terug te snoeien dus als die te groot wordt voor een kleinere tuin kun je dit gemakkelijk veranderen. Online bij Haagplanten Heijnen kun jij kijken voor een mooie klimop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Wonen

Beddenspeciaalzaak, waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare beddenspeciaalzaak zijn er veel winkels waar je uit kunt kiezen. Een bed is een belangrijke investering voor jouw gezondheid. Een goede slaap bevordert immers de kwaliteit van het leven. Het tegendeel is ook waar: een slechte nachtrust zorg ervoor dat je minder energie hebt voor een productieve […]

Read More
Wonen

Zorgeloze zomers met kunstgras!

Vond u het de afgelopen jaren met die hete zomers ook zo lastig om uw gazon mooi te houden? Moest u dagelijks uw gazon besproeien om de grasmat fris en groen te houden? Dit jaar hoeft u geen enkele zorg meer om uw grasmat te hebben als u kiest voor kunstgras van TopKunstgras in het […]

Read More
Wonen

Goedkoop je nieuwe inrichting samenstellen

Ik ben dol op wonen en alles wat ermee te maken heeft. Mijn handen gaan dan ook echt jeuken als ik in een leuke woonwinkel rondloop. Ik wil ineens alles hebben. Herkennen jullie dat ook? Om ervoor te zorgen dat je niet je gehele spaarrekening over de toonbank hoeft te gooien, heb ik wat tips […]

Read More