Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy.

Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel degelijk verschillen. Zo is de gewone klimop vaak een plant met een kleiner blad, daarom wordt de helix hedera ook wel een kleinbladige klimop genoemd.

Als je een haag maakt van de gewone klimop, dan oogt deze sierlijker dan een Ierse haag. Deze bladeren zijn ook donkerder dan de bladeren van de Hedera Hibernica. Tijdens strenge winters behoudt een Helix Hedera zijn bladeren, dit kan bij de Hedera Hibernica tijdens de winter wel anders zijn.

Een Helix Hedera heeft een wat steviger wortelstelsel dan de Ierse klimop, dit maakt dat je hem minder snel hoeft te bemesten. Daarbij is de Hedera Helix minder gevoelig voor ziektes en plagen.

De Helix Hedera is een populaire soort, maar dat betekent niet dat je deze kunt planten waar je maar wilt. Deze klimop heeft wel wat specifiekere eisen waar hij aan moet voldoen. Wel biedt deze plant jouw tuin het hele jaar door een mooie beschutte plek waarin je kan genieten.

In welke tuin je de klimop ook wilt plaatsen, deze is eenvoudig terug te snoeien dus als die te groot wordt voor een kleinere tuin kun je dit gemakkelijk veranderen. Online bij Haagplanten Heijnen kun jij kijken voor een mooie klimop.

Wonen

Waarom deurbeslag en scharnieren een verstandige keuze zijn

Het kiezen van hoogwaardig deurbeslag en scharnieren voor je deuren biedt talloze voordelen. Een van de belangrijkste aspecten is de functionaliteit. Hoogwaardig deurbeslag en scharnieren zorgen voor soepele en moeiteloze beweging van de deuren, waardoor ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak en de algehele functionaliteit van de […]

Read More
Wonen

Welke soorten zonnepanelen zijn er en welke is het meest geschikt voor mijn specifieke behoeften?

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en technologieĆ«n, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Bij het kiezen van zonnepanelen Den Haag is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke behoeften en omstandigheden. In dit artikel zullen we de meest voorkomende soorten zonnepanelen bespreken en tips geven om de meest geschikte optie voor […]

Read More
Wonen

Bieden Xooon en Henders en Hazel ook maatwerkopties aan voor hun meubels?

Als je op zoek bent naar meubels die perfect passen bij jouw specifieke wensen en eisen, dan zijn Xooon en Henders en Hazel merken die je niet mag missen. Naast hun uitgebreide collecties van stijlvolle meubels bieden ze ook maatwerkopties, waardoor je unieke meubelstukken kunt creĆ«ren die helemaal bij jouw interieur passen. In dit artikel […]

Read More