Blue Monday? Inspiratie voor een blauw interieur!

lue Monday zou de meest depressieve (maan)dag van het jaar zijn. Nou, niet voor ons! Stiekem is blauw mijn favoriete kleur in het interieur. Het geeft rust, is stoer, biedt contrast en ziet er ook nog eens luxe uit! Tijd voor wat inspiratie. I’m blue, dabadee dabadaa..

Inspiratie voor een blauw interieur
Het fijne aan de blauwe kleur is dat je er zoveel verschillende kanten mee op kan gaan. Het combineert prima met zwart en stoere elementen, waardoor het de perfecte basis vormt voor een industrieel interieur. Maar ook voor een wat zachter interieur met Scandinavische invloeden is het perfect. Grijs-blauw, diepblauw, kobaltblauw, lichtblauw, donkerblauw.. Genoeg keuze!

Daarnaast is blauw ook een perfecte kleur om als accenten aan te brengen. Denk aan een leuke poster, kussens voor op de bank, in een toffe collage, vaasjes, kaarsjes: you name it! Wil je nou niet je hele muur blauw verven? Dan zijn er dus nog genoeg keuzes.

Behang met wat blauwe accenten erin is bijvoorbeeld leuk. En wat dacht je van lambrisering, zoals op de eerste foto? Zo hoef je je witte muur toch niet volledig op te geven. Wel zo’n fijn idee.

Wil je nou zelf ook wat blauw toevoegen aan je interieur? Dan vind je natuurlijk genoeg inspiratie op Pinterest en Instagram. Maak een moodboard om te kijken welke materialen jouw voorkeur hebben en ga vervolgens op zoek naar een blauwtint die hier goed op aansluit. Door eerst de kleur te kiezen en dan pas te kijken naar welke materialen erbij passen, kan je het jezelf soms best moeilijk maken. En dan is het niet zo gek als je niet volledig tevreden bent met het eindresultaat.

Interieur

Rietmattenspecialist

Op zoek naar rieten matten die je in je tuin kunt zetten of op het balkon? Bij de Rietmattenspecialist hebben ze de beste rietmatten. Zoek je een rieten mat die je als tuinafscheiding kunt gebruiken of ter decoratie in je tuin of balkon? Een rieten mat is op verschillende manieren te gebruiken. Een rieten mat […]

Read More
Interieur

Wooninspiratie: zwart wit interieur

“Denk niet zo zwart wit”. Toch wordt het zwart wit interieur steeds populairder. Het is minimalistisch, heeft wat weg van het industriële interieur én het Scandinavische interieur en is daarom niet meer weg te denken. In dit blog delen we een aantal inspiratietips om zelf ook aan de slag te gaan met deze woontrend. 50 […]

Read More
Interieur

Je huis klaarmaken voor de herfst!

De herfst is just around the corner. Misschien heb je het al gemerkt aan de dalende temperaturen of de bladeren die van de bomen vallen. Herfst betekent gezelligheid, warmte en sfeer. Tijd dus om je interieur klaar te maken voor de herfst. Hier wat inspiratie en tips om jou daar een handje bij te helpen! […]

Read More