Woonkamer afscheiden met een bank!

Veel mensen zijn geneigd om de bank tegen de muur te zetten. Makkelijk, want zo hoef je je niet druk te maken over de opvulling achter de bank. Maar wat er dan vaak gebeurd, is dat de ruimte tussen de bank en de tv (of dressoir, kast of open haard) vaak erg groot wordt. En dan lijkt de sfeer ver te zoeken. In dit blog delen we een paar toffe woningen waarbij de bank als roomdevider is gebruikt!

Bank: meer dan alleen een zitplek
Het grote voordeel aan een bank midden in de ruimte plaatsen is dat er zo verschillende ruimtes in een ruimte ontstaan. Zo zie je op onderstaande foto’s dat er aan de achterzijde van de bank nog voldoende loopruimte is. Door de bank dichter bij de tv, open haard of andere zitplaatsen te zetten, creëer je ook nog eens meer sfeer in huis. Een echte win-winsituatie!

Is je woonkamer te smal? Met een hoekbank kan je je zithoek toch een beetje afscheiden van de eethoek. Zo kan je je bank wel tegen de muur zetten, maar creëer je toch het effect van twee aparte ruimtes!

Fouten bij het plaatsen van een bank
Van fouten kan je leren. Daarom hebben wij de meest gemaakte fouten bij het plaatsen van een bank in het midden van de ruimte op een rijtje gezet:

Een bank zonder pootjes.. Een bank in het midden van een ruimte moet juist voor een luchtiger geheel zorgen. Een bank op pootjes zorgt voor een luchtig geheel. Zodra de bank ‘plat’ op de vloer staat, zorgt het juist voor een zware uitstraling, waardoor de ruimte optisch kleiner zal ogen.
Te weinig ruimte voor of achter de bank. Zorg dat de ruimte in balans blijft. Een bank die maar net iets van de muur afstaat? Zet ‘m dan maar gewoon tegen de muur aan. En heb je je bril niet meer nodig bij het lezen van de ondertiteling van je favoriete serie? Dan is het misschien handig om wat meer ruimte tussen je bank en tv te creëren.

Wonen

Waarom deurbeslag en scharnieren een verstandige keuze zijn

Het kiezen van hoogwaardig deurbeslag en scharnieren voor je deuren biedt talloze voordelen. Een van de belangrijkste aspecten is de functionaliteit. Hoogwaardig deurbeslag en scharnieren zorgen voor soepele en moeiteloze beweging van de deuren, waardoor ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak en de algehele functionaliteit van de […]

Read More
Wonen

Welke soorten zonnepanelen zijn er en welke is het meest geschikt voor mijn specifieke behoeften?

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en technologieën, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Bij het kiezen van zonnepanelen Den Haag is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke behoeften en omstandigheden. In dit artikel zullen we de meest voorkomende soorten zonnepanelen bespreken en tips geven om de meest geschikte optie voor […]

Read More
Wonen

Bieden Xooon en Henders en Hazel ook maatwerkopties aan voor hun meubels?

Als je op zoek bent naar meubels die perfect passen bij jouw specifieke wensen en eisen, dan zijn Xooon en Henders en Hazel merken die je niet mag missen. Naast hun uitgebreide collecties van stijlvolle meubels bieden ze ook maatwerkopties, waardoor je unieke meubelstukken kunt creëren die helemaal bij jouw interieur passen. In dit artikel […]

Read More