Botanische woonstijl!

Zo leuk dat de botanische woonstijl weer helemaal terug is, want ik ben gek op de botanische woontrend. Doorleefde materialen, lichte vloeren van hout, veel planten. Een rustige uitstraling met groen als basis.. Het kan niet beter wat mij betreft. Heerlijk fris en nog hip ook. Botanisch betekent dan ook: alles wat te maken heeft met plantenkunde. Nou, daar kan ik wel wat mee! Groen, groen, groenst.

Het zal je niet zijn ontgaan, planten zijn niet meer weg te denken uit je interieur. Planten maken je huis zo gezellig. Al dat groen kan dan ook niet ontbreken als je houdt van een botanisch interieur. Dat een kamerplant zuurstof in je huis zuivert, is handig meegenomen. Volgens onderzoekers word je ook gelukkig van planten in huis. Cool toch?

Wat maakt een botanische woonstijl?
Het zijn niet alleen de planten die het een botanisch interieur maken, maar ook schilderijen, behang, kussens en woonaccessoires met botanische of groene en bruine prints geven het huis een deze uitstraling. Je haalt als het ware de natuur weer in huis. Natuurprints, behang, planten, gedroogde bloemen, ingelijste insecten.. En het allerleukste: rotan!

De botanische woonstijl kun je eindeloos combineren en je kunt het ook met elke ander woonstijl combineren. De trend maakt het interieur fris, gezellig en vrolijk. De botanische woonstijl hoeft ook zeker niet duur te zijn. Onder andere Leenbakker, Xenos, Kwantum, H&M en ZARA wonen hebben hele leuke accessoires en decoratie te koop wat je huis tot een paleis kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wonen

Buxushagen

Buxushagen zijn ideaal als je 365 dagen lang een groene haag wilt. Ondanks de buxusmot, de buxusrups en de buxusfungi is het is een zeer gewilde haagplant. Dus buxus is verbonden met prachtige, groene en stijlvolle tuinen bij paleizen en kastelen, maar het is ook een mooie toevoeging aan je tuin of bedrijfspand. Deze haagsoort […]

Read More
Wonen

Woonkamer afscheiden met een bank!

Veel mensen zijn geneigd om de bank tegen de muur te zetten. Makkelijk, want zo hoef je je niet druk te maken over de opvulling achter de bank. Maar wat er dan vaak gebeurd, is dat de ruimte tussen de bank en de tv (of dressoir, kast of open haard) vaak erg groot wordt. En […]

Read More
Wonen

Verschil Helix Hedera en Hedera Hibernica

De klimop plant is populair in Nederland, een klimop wordt ook wel een Hedera genoemd. Deze plant is enorm sterk en het hele jaar behoudt deze een mooie groene kleur. Deze biedt hierdoor veel privacy. Je hebt de keuze uit een gewone klimop (Helix Hedera) of de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Deze soorten hebben wel […]

Read More