Botanische woonstijl!

Zo leuk dat de botanische woonstijl weer helemaal terug is, want ik ben gek op de botanische woontrend. Doorleefde materialen, lichte vloeren van hout, veel planten. Een rustige uitstraling met groen als basis.. Het kan niet beter wat mij betreft. Heerlijk fris en nog hip ook. Botanisch betekent dan ook: alles wat te maken heeft met plantenkunde. Nou, daar kan ik wel wat mee! Groen, groen, groenst.

Het zal je niet zijn ontgaan, planten zijn niet meer weg te denken uit je interieur. Planten maken je huis zo gezellig. Al dat groen kan dan ook niet ontbreken als je houdt van een botanisch interieur. Dat een kamerplant zuurstof in je huis zuivert, is handig meegenomen. Volgens onderzoekers word je ook gelukkig van planten in huis. Cool toch?

Wat maakt een botanische woonstijl?
Het zijn niet alleen de planten die het een botanisch interieur maken, maar ook schilderijen, behang, kussens en woonaccessoires met botanische of groene en bruine prints geven het huis een deze uitstraling. Je haalt als het ware de natuur weer in huis. Natuurprints, behang, planten, gedroogde bloemen, ingelijste insecten.. En het allerleukste: rotan!

De botanische woonstijl kun je eindeloos combineren en je kunt het ook met elke ander woonstijl combineren. De trend maakt het interieur fris, gezellig en vrolijk. De botanische woonstijl hoeft ook zeker niet duur te zijn. Onder andere Leenbakker, Xenos, Kwantum, H&M en ZARA wonen hebben hele leuke accessoires en decoratie te koop wat je huis tot een paleis kan maken.

Wonen

Voeg stijl toe aan je slaapkamer met industriële hanglampen

Een slaapkamer is een plek waar we tot rust komen en ontspannen. Het is daarom belangrijk dat de inrichting van deze ruimte ons helpt om ons te ontspannen en ons op ons gemak te voelen. Het kiezen van de juiste verlichting kan hierbij helpen. Industriële hanglampen zijn een goede keuze om stijl toe te voegen […]

Read More
Wonen

Dubbel glas en een glazen douchedeur voor een stralende badkamer

Een badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis en wordt vaak gezien als een oase van rust. Het is daarom belangrijk om te investeren in de uitstraling en kwaliteit van deze ruimte. Dubbel glas en een glazen douchedeur zijn twee elementen die de uitstraling en functionaliteit van een badkamer kunnen verbeteren. In dit […]

Read More
Wonen

Waarom de buitenmeubelen van 4 seasons outdoor echt de moeite waard zijn

In deze tijd waarin iedereen het liefst thuis wil genieten van ontspanning en luxe, is 4 Seasons Outdoor je perfecte partner. Met hun buitenmeubelen slaag je erin om een stijlvolle en comfortabele buitenruimte te creëren die zelfs in de meest extreme weersomstandigheden duurzaam blijft. In dit artikel zullen we eens kijken waarom de buitenmeubelen van […]

Read More