How to: donkere kleuren toepassen

Onlangs hielden we een poll op onze Facebookpagina en daar kwam uit dat verrassend veel mensen voor een slaapkamer met donkere kleuren zou kiezen als ze de keuze hadden. Daar moeten we wat mee doen, dachten we. Veel mensen vinden het echter best spannend om donkere kleuren te combineren.

Daarom hebben wij een aantal tips om donkere kleuren toe te passen zonder dat het té grauw, saai of donker wordt in huis!

Contrast creëren
Wanneer je ervoor kiest om donkere kleuren toe te passen, is het creëren van contrast het meest belangrijke. Net als wanneer je bij een licht interieur niet te veel wit moet gebruiken (want: dat wordt vlak), moet je bij een donker interieur niet teveel donkere kleuren toepassen. Klinkt misschien wat raar, maar de volgende foto’s helpen daar al een handje bij.Op de eerste foto is te zien dat er voor een lichte basis is gekozen. Vooral wanneer je wil kijken of donkere kleuren echt wat voor jou zijn, is dit een goede manier om het een en ander te proberen. De witte/lichtgrijze achtergrond zorgt ervoor dat de donkere kleuren een mooi contrast vormen.

Op de tweede foto is er gekozen voor een donkere basis en vormen juist de lichte, warme kleuren voor een contrast. Beeld je nu eens in dat het bed ook zwart zou zijn en het dekbed grijs. Dat zou een saaie bedoeling worden. Contrast (het spelen met licht en donker) is dus echt een must bij donkere slaapkamers.

Nieuws

Trend du moment: lambrisering

De kans is groot dat je deze trend al hebt opgemerkt op Instagram of Pinterest. Niet zo gek ook, want met deze woontrend voeg je direct kleur én sfeer toe aan je interieur. In dit blog delen we alles over verschillende soorten lambrisering en hoe je deze woontrend zelf ook kan toepassen! Lambrisering, wat?! Nu […]

Read More
Nieuws

Een houten vloer aanleggen

Heb je wel eens het idee dat er iets mist in je kamer? Iets wat het meer karakter geeft, of wat warmte? Misschien is een houten dan iets voor jou. Een houten vloer geeft warmte en karakter aan een kamer, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten voor jou alles op een rijtje. Voor […]

Read More