Buxushagen

Buxushagen zijn ideaal als je 365 dagen lang een groene haag wilt. Ondanks de buxusmot, de buxusrups en de buxusfungi is het is een zeer gewilde haagplant.

Dus buxus is verbonden met prachtige, groene en stijlvolle tuinen bij paleizen en kastelen, maar het is ook een mooie toevoeging aan je tuin of bedrijfspand. Deze haagsoort wordt dan ook vaak geassocieerd met degelijkheid en klasse.

Hoe behandel je de buxusaandoeningen?

Buxusschimmel, in dit geval krijgt de plant gele of bruine blaadjes die helemaal bleek kunnen worden. Na verloop van tijd kunnen deze bladeren uitvallen, waardoor je een kale plant overhoudt. Houdt de buxus dus goed in de gaten.

Komen er zwart/bruine vlekken op de blaadjes of zijn er zwarte strepen te zien? In dit geval moet je elke tak die dit heeft verwijderen. Zorg er dan ook direct voor dat je je gereedschap, handschoenen en kleding schoon maakt. Om dit te voorkomen kan je biologische buxusgrond gebruiken, waar de plant in geplant wordt en ze genoeg buxusvoeding te geven.

De buxusrups/buxusmot, wanneer je bladeren aan elkaar ziet zitten, dode blaadjes vindt of kale takken en het skelet ziet van de buxus dan weet je dat je buxus geïnfecteerd is met de buxusrups/mot.

Is de bast nog groen en leeft de buxus nog? Dan kan de rups en mot op een milieuvriendelijke manier bestreden worden. Door middel van milieuvriendelijke middelen kan je dit bestrijden. Door grondig te werk te gaan en de behandeling na een week te herhalen, kan je de buxus nog redden.

Wonen

Voeg stijl toe aan je slaapkamer met industriële hanglampen

Een slaapkamer is een plek waar we tot rust komen en ontspannen. Het is daarom belangrijk dat de inrichting van deze ruimte ons helpt om ons te ontspannen en ons op ons gemak te voelen. Het kiezen van de juiste verlichting kan hierbij helpen. Industriële hanglampen zijn een goede keuze om stijl toe te voegen […]

Read More
Wonen

Dubbel glas en een glazen douchedeur voor een stralende badkamer

Een badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis en wordt vaak gezien als een oase van rust. Het is daarom belangrijk om te investeren in de uitstraling en kwaliteit van deze ruimte. Dubbel glas en een glazen douchedeur zijn twee elementen die de uitstraling en functionaliteit van een badkamer kunnen verbeteren. In dit […]

Read More
Wonen

Waarom de buitenmeubelen van 4 seasons outdoor echt de moeite waard zijn

In deze tijd waarin iedereen het liefst thuis wil genieten van ontspanning en luxe, is 4 Seasons Outdoor je perfecte partner. Met hun buitenmeubelen slaag je erin om een stijlvolle en comfortabele buitenruimte te creëren die zelfs in de meest extreme weersomstandigheden duurzaam blijft. In dit artikel zullen we eens kijken waarom de buitenmeubelen van […]

Read More